سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مکتب قرآن و عترت

به نام خدا

اخلاق؛ نیاز ضروری جامعه امروز

شما در هیچ جای قرآن ندارید که نماز بخوانید! همه اش دارد نماز را اقامه بکنید؛ چرا؟ چون یک حکیم وقتی حرفی زد، به لوازم حرف و ملزومات حرف و ملازمات حرف و مقارنات حرف باید آشنا باشد. اگر دین گفت: نماز عمود دین است، باید مواظب حرف خودش باشد؛ ستون را نمی‌خوانند، ستون را به پا می‌دارند. اگر در جائی از دین گفته می‌شد که نماز بخوانید، این سخن حکیمانه نبود؛ چون از یک سو شما می‌گوئید نماز ستون دین است، از سوی دیگر می‌گوید: نماز بخوانید؛ مگر ستون خواندنی است؟! ستون را باید اقامه کرد: اَقیمُوا الصَّلاه (1)، یُقیمُونَ الصَّلاه (2)؛ این حکیمانه حرف زدن است، این فصیحانه سخن گفتن است، این بلیغانه تدوین کردن است، این صدر و ساقه حرف هماهنگ بودن است؛ فرمود: نماز ستون است، ستون را اقامه می‌کنند؛ باید طوری باشد که خیمه دین با این ستون تأمین بشود! کسی نماز می‌خواند که لباسش پاک و حلال، مسکنش پاک و حلال، فرشش پاک و حلال، پول جیبش پاک و حلال، غذائی که خورده پاک و حلال باشد؛ این می‌شود «ستون دین»، ستون غیر از قرائت است! فرمود:‌ این را اینها به اسارت بردند.
ابوریحان بیرونی که معاصر مرحوم بوعلی است، وقتی به هند رفت و اسرار هند را، سرزمین راز پرور هند را از نزدیک دید؛ در کتاب شریف تحقیق مالِ الهِند گفت: معاویه بعد از فتح منطقه‌های بت‌پرست، به جای اینکه بتها را بشکند وکار ابراهیم خلیل را بکند، تبر بگیرد، به جای بت‌شکنی، بت‌فروشی راه انداخت.
هم ابوالحسن عامری نقل می‌کند، هم ابوریحان بیرونی نقل می‌کند؛ اینها از بزرگان قبل از هزار سال مایند. این می‌فرماید: معاویه برای تقویت صندوق مالی خود این بت‌های مرصّعِ مُکلّلِ مزیّن را از راه کشتی برای سلاطین بت‌پرست هند می‌فرستاد به عنوان صادرات کشور اسلامی و به آنها به بالاترین قیمت می‌فروخت! چون دید این بتها که در حوزه اسلامی خریدار ندارد؛ هندی‌ها خوب می‌خرند، این شد«بت‌فروش»! بت‌فروشی یعنی ترویج شرک، یعنی دین‌فروش؛ این خلیفه رسمی مسلمین بود، آن‌ها هم همین معاویه را حمایت می‌کردند که بعد‌ها معاویه به این صورت درآمد.یک وقتی هم در این مملکت قرآن چاپ می‌کردند، علماء را وادار می‌کردند که به استقبال قرآن بروید؛ منتها عالمان راستین می‌دانستند این قرآن همان قرآن روی نیزه اموی‌هاست.
قیام سیّدالشهداء (ع)، تنها راه احیای اسلام
وجود مبارک أبی‌عبدالله دید همان سخنی که امیر المؤمنین فرمود دین به اسارت رفته است، توحید رخت بر بست، شرک آمد؛ تفکر سکولاریزمی جای دیانت عین سیاست نشست، ارزش‌های اخلاقی دگرگون شد، فساد و فقر و تبعیض دامنگیر شد، دید هیچ چاره‌ای ندارد مگر اینکه حسینِ وارث پیغمبر قیام بکند! همان کاری که پیغمبر کرد، اسلام را احیاء کرد برای اوّلین بار و به مردم فهماند؛ وجود مبارک حسین‌بن‌علی در سال 61 هجری این‌چنین کرد. امّا در عصر ما؛ شما دیدید که جریان کوروش کبیر مقدّم بر پیغمبر شد، تاریخ هجری چه شمسی، چه قمری رخت بر بست؛ تاریخ کوروش کبیر جای تاریخ هجری آمد، کوروش آمد و جای پیغمبر و نظام ارزشی کلاً عوض شد!
تنها سرمایه مملکت نفت بود، با این کشور تک‌محصولی، در حدّ یک شرکت شکلات و بیسکویت رفتار می‌کردند! اجازه نمی‌دادند که وزارتخانه‌ای برای نفت باشد تا حساب و کتابی مشخص باشد، مجلسیان بدانند، استیضاح بکنند، سئوال بکنند، مردم بفهمند، بودجه تصویب بشود! قبلاً شرکت نفت ایران و انگلیس بود! بعد از ملّی شدن صنعت نفت، شد شرکت ملّی نفت ایران. بعد هم کودتای ننگین شد که همه اینها را یک سر بردند. ولی اجازه ندادند به صورت یک وزارتخانه در بیاید، حسابی و کتابی داشته باشد، وزیری داشته باشد، استیضاحی بشود، سئوالی بشود! مسائل اخلاقی را هم که دیدید، وضع حجاب هم که دیدید، مِیگساری را هم که دیدید، مِی‌فروشی را هم که دیدید، چیزی هم از اسلام باقی نگذاشته بود!
نام آن کتاب را من نمی‌برم، چون عدّه‌ای از صاحب‌نظران در آن کتاب نقشی داشتند،کتاب رسمی این مملکت جریان چهارشنبه سُوری را که شرح می‌دهد، انواع و اقسام آتش، آتش‌بازی‌ها، سنن و آداب استان‌های متفاوت مملکت، کی‌ها چه جور بازی کردند، درباریان چه جور آتش‌بازی کردند، وزراء چگونه چهارشنبه سُوری می‌کردند، هیزم‌ها را از کجا می‌آوردند؛ تقریباً 50 برابر جریان نقل عاشورا در آن کتاب سخن گفته شده! عاشورای أبی‌عبدالله را وقتی شرح می‌دهند، 3 ـ4 خط کوتاه؛ عاشورا یعنی دهم محرّم که حسین‌بن‌علی را کشتند؛ این عاشورا، امّا چهارشنبه سُوری تقریباً 50 برابر شرح شده! این کتاب رسمی آن روز بود.
فرهنگ مردم را هم عوض کردند، طوری که تاریخ قبر مرده‌ها هم تاریخ 2500 ساله شاهنشاهی بود. وقتی فرهنگ مردم عوض بشود، این نظیر اسناد رسمی و چک‌ها و سفته‌های رسمی نیست که باید تاریخ شاهنشاهی داشته باشد! فرهنگ مردم که دگرگون شد، در قبرستان بر روی قبور مرده‌ها و لوح قبر هم اثر می‌کند؛ ارتباطشان با خارجی‌ها هم همین بود.این پتروشیمی قبلاً فقط کود اِستحصال می‌کرد، الآن انواع اقسامش را شما دارید! آن صنایع‌تان، آن برق‌تان، آن مخابرات‌تان؛ مگر نبود اطبای این کشور را هندی و بنگلادشی تأمین می‌کردند؟! الآن شما به لطف الهی فخر می‌کنید که اطبایتان به اوج رسیده‌اند! المپیادهای‌تان اینطور است؛ ولی ایران قبل از انقلاب اسلامی در المپیاد به نام راه داشت؟ مگر اطبایمان را از بنگلادش و هند نمی‌آوردیم؟ مگر نیروی انسانی را از جای دیگر نمی‌آوردیم؟! الآن شما می‌بینید میلیون‌ها فارغ التّحصیل داریم، میلیون‌ها کتاب داریم؛ این برکات مال این است!
در جمع شما شاید کمتر کسی باشد که آن جریان اسارت شمالی‌ها را بدانند. در جنگ جهانی دوّم همین شهر [آمل] در تحت اسارت کماندوهای شوروی بود، پلیسی در این کشور نبود! در جنگ جهانی دوّم اینها ایران را تکه تکه کرده بودند، همه اینها در اسارت کماندوهای روسی بودند اما 8 سال ایران را کوبیدند، نتوانستند یک وَجب از خاک این کشور را بگیرند!
عزّت و شرف ایران در پرتو تمسّک به آموزه‌های حسینی(ع)
اینها شرفی است که به وسیله امام و فرزند امام و مراجع و روحانیّت به دست آمد و قسمت مهم آن به وسیله فداکاری مردمی، ایمان مردم، تشیع مردم، پیوند مردم با اهل بیت، علاقه به أبی‌عبدالله، عشق یاحسین، یاحسین؛ مرثیه کربلا، کربلا تأمین شد! شما در شب‌های عملیات دیدید اوّلین حرف را مرثیه می‌زد، یعنی مردم به عشق شهادت رفتند، برای اینها حل شد که مرغ باغ ملکوتند.
امام راحل در اعلامیه‌ها مطالبی می‌نوشت که حسین‌بن‌علی اینها را به عنوان امام فرمود؛ او هم به عنوان امت آن امام معصوم همان حرف را می‌زد. بالأخره امام، شاگرد أبی‌عبدالله است، یکی از بندگان خداست، یکی از دست‌پروردگان آنهاست! حالا حسین‌بن‌علی معصوم است، در آسمانهاست و امام راحل شاگرد اوست مثل فرد عادی، اینها قابل انکار نیست. همه ما این مطالب را می‌دانیم؛ ولی بالأخره هر چه را که امام راحل یاد گرفت، از أبی‌عبدالله یاد گرفت. شما آن اعلامیه‌های اوّل قبل از 15 خرداد را ببینید، می‌بینید غالب این اعلامیه‌ها کلمات أبی‌عبدالله درآن نوشته شده. سالار شهیدان می‌فرماید: إنّی لا اَرَی المُوتِ إلا سَعادَه وَ الحَیاهَ مَعَ الظالِمینَ إلا بَرَمَا (3)، زندگی با حکومت ننگین برای من دردآور است و من مردن را شرف می‌دانم؛ اینها را أبی‌عبدالله فرمود. او استاد کلّ است، معلّم کلّ است، معلّم کتاب و حکمت است، مربی و مرشد است؛ همه چیز را آن ذات مقدّس فرمود. شاگردانش که علماء هستند و مؤمنین، اینها هم یاد گرفتند و گفتند: ما به تو تأسی می‌کنیم و همین کار را هم کردند؛ غالب اعلامیه‌های امام (ره) این بود!
یادگارامام راحل هم تلاش و کوشش‌اش این بود، یک رابط خوبی بود، بازوی امام بود، عصای دست امام بود، در مسیر امامت حرکت می‌کرد. بعد از رحلت امام دیدید آن پیامی که نسبت به رهبر معظّم انقلاب داد، گفت: اِنّی سِلمٌ لِمَنْ سالَمَکُمْ وَ حَربٌ لِمَنْ حارَبَکُم. همین یادگار امام بود که نسبت به رهبر معظّم انقلاب آن اعلامیه جامعُ الاَطراف را داد که هر که را تو می‌پسندی، من می‌پسندم؛ هر که را تو طرد می‌کنی، من مطرود می‌دانم.
الآن شما بستر قاچاق دارید، بستر مشروب دارید، بستر زنهای بی‌حجاب دارید، بسترهای آلودگی اخلاقی دارید؛ و اگر خدای ناکرده این نسل جوان از دست امت اسلامی برود، حمله بیگانه همان و گرفتن کشور همان! وگرنه سالمندان که نمی‌توانند مبارزه بکنند، آنکه سلاح به دوش می‌کشد و می‌جنگد جوان است! بیگانه اگر بیاید، اسارت می‌طلبد.
بیانات حضرت آیت‌الله جوادی آملی (مدظلّه) در دیدار با اقشار مختلف مردم آمل، حسینیه ارشاد آمل ؛ اسفند 1381
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
(1) بقره/ 43 (2) مائده/ 55 (3) بحارالأنوار/ 44/ 192
خوان حکمت روزهای یکشنبه منتشر می‌شود.

http://www.kayhan.ir/  920924/10 .HTM#N1001

 


به نام خدا


استاد نجم الدین طبسی تعریف می کرد که روزی با یک وهابی بحثم شد. بعد از چند دقیقه از من

پرسید شما شیعه هستید یا سنی ؟

گفتم: سنی  

گفت: ایرانی و سنی ؟  

گفتم: بله  

برای اینکه اطمینان  
کند گفت: بگو خلفای بعد از پیغمبر کیا هستند؟

گفتم: سیدنا ابوبکر صدیق گفت: احسنت

گفت: بعدش؟ گفتم: سیدنا عمر

   گفت احسنت

گفت بعدش؟ گفتم: سیدنا علی

گفت: پس عثمان چی شد؟ گفتم: عثمان را مردم از خلافت خلع کردند.  

گفت: به مردم چه ربط دارد که خلیفه را برکنار کنند؟  

 گفتم: به مردم چه ربط دارد که خلیفه تعیین کنند؟

گفت: تو رافضی هستی!   

 


آسیب شناسی عرصه مداحی در ایام محرم (بخش نخست)
مداح اخلاق مدارالگوی جوانان هیأتی

گالیا توانگر
باید شور با شعور حسینی در هم بیامیزد تا مجلس عزاداری سالار شهیدان محل رسیدن به خیمه هایی باشد که در سایه آن‌ها می توانیم خودمان راپیدا کنیم.
بایدبرویم به کربلای استقامت در برابر کفر و باران اشکی که بر پهنای صورتمان رود می کشد باید به اقیانوس معرفت حسینی بریزد و به روح غبارگرفته مان تکانی داده و با ریتم تازه ای شعر رفتن و رسیدن را به گوش جانمان برسانیم.
برای تک تکمان در این مجلس تلنگرهایی لازم است،چرا که حضور در محفل امام حسین(ع)بیداری دل می خواهد. مداحی می خواهد که خود پیشتر جهاد با نفس را در مکتب عاشورا آغاز کرده باشد.
دست بر سینه در درگاه خیمه معرفت حسینی می ایستیم و با هدف تحول از مولا اذن ورود می خواهیم. با وضوی خودساختگی زیر لب زمزمه می کنیم: السلام علیک یا ابا عبد الله الحسین (ع).
- امشب آقای ...یه شعری رو خوندن که،این شعر گلچین سبک های یک ترانه بود! ان شاءالله امام حسین(ع) هدایتتون کنه!
-با کمال تاسف باید به اطلاع دوستان هیئتی برسانیم که یکی از شبکه های فارسی زبان ماهواره فایل تصویری مداحی آقای... به سبک فلان خواننده آن طرف آبی پخش کرده ومی گفتند:این هم از مداحی شیعیان!! واقعا شما بگید این آقا مداح است یا مداح نما؟!
-نمی دونم آقای ...امشب هم که جلسه هفتگیشون بود،بازم شنیدم زیاد سبک ترانه خونده،شایدم با ما لج کرده؟! به زودی نمونه سبک‌هاش را میذارم تو وبلاگم تا خودتان قضاوت کنید.
 - اگه یه روز به شما بگن تومجلسی باید بخونی که امام زمان (عج) هم هست،آیا شما را به حضرت عباس قسم روت می شه همین سبک‌ها وشعرها رو بخونی؟
-آیا تا به حال با خودتون فکر کردید وقتی این شکل مداحی بر گرفته از ترانه ها و شعرهای وارداتی به خدمت امام زمان (عج) می رسه چه حالی آقا پیدا می کنن؟
آنچه در بالا خواندید نمونه هایی از نظرات مستمعین آگاه بود که بعضا در برخی مجالس عزاداری با مداحانی روبه رو شده اند که با انتخاب شعر و ریتم دون شان مجلس امام حسین (ع) -نعوذبالله- حرمت جلسه را به جا نیاورده و دل مؤمنین آگاه را به درد آورده اند.
بر هیچ کس خدمتی که مداحان عزیز به خیل عزاداران حسینی دارند، پوشیده نیست،اما مطمئنا این خدمت نباید از چهارچوب اصول مداحی اصیل، سنتی و تاثیر گذار خارج شده و خدای نکرده دل امام عصر (عج) که در این ایام در مجالس عزاداری ما حضور پیدا می کنند به درد بیاید.
اشعار پند آموز را انتخاب کنید
نظر مراجع در مسئله جلوگیری از ورود بدعت ها و آسیب به مجلس عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) به صراحت و آشکارا مشخص است.
مقام معظم رهبری در همین باب می‌فرمایند:« بنا می‌کنند از چشم و ابروی آن بزرگوار تعریف کردن. مثلا قربون چشمت بشم! مگر چشم قشنگ در دنیا کم است؟ مگر ارزش ابوالفضل(ع) به چشم‌های قشنگش بوده؟ اصلا شما مگر ابوالفضل(ع) را دیده‌اید و می‌دانید چشمش چگونه بوده؟ قد رشید ورزشکارهای زیبایی اندام که خیلی هستند. یکی از برادران مداح گفت ما اگر از شعرهای خوب و شعرای بزرگ، شعر انتخاب کنیم، مردم نمی‌فهمند؛ بنابراین مجبوریم از این شعرها استفاده کنیم. این‌طوری نیست. من این را قبول ندارم. وقتی با زبان شعر با مردم حرف بزنید، هر چه شعر پیچیده هم باشد، وقتی مداح با هنر مداحی خود توانست این را کلمه به کلمه به مردم القا و مخاطبه کند، در دل مردم اثر می‌گذارد.من شنیده‌ام در مواردی از آهنگ‌های نامناسب استفاده می‌شود. مثلا فلان خواننده طاغوتی یا غیرطاغوتی، شعر عشقی چرندی را با آهنگی خوانده؛ حالا ما بیاییم در مجلس امام حسین(ع) و برای عشاق امام حسین(ع)، آیات والای معرفت را در این آهنگ بریزیم و بنا کنیم آن را خواندن. این خیلی بد است. خودتان آهنگ بسازید.». 

ادامه مطلب...

بیش از هزار نخبه جوان برتر دانشگاهی صبح دیروز در گفت‌وشنودی 2 ساعته با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی به بیان دیدگاه‌ها و دغدغه‌های خود پرداختند و از زبان ایشان با ضرورت‌ها و ظرافتهای «استمرار پیشرفت پرشتاب و درون زای علمی»، به عنوان عامل اصلی دست یابی ایران به قله‌های رفیع «پیشرفت و اقتدار و آبادنی» آشنا شدند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دیدار با جوانان عزیز نخبه را همچون همیشه، بسیار شیرین و الهام بخش و زمینه‌ساز اقدام و عمل در سیاست‌ها و برنامه ریزی‌ها دانستند و تأکید کردند: نخبگان جوان کشور، طراحان و مهندسان پیشرفت آینده کشور هستند.
ایشان با تأکید بر اینکه سیاست پیشرفت علمی پرشتاب، سیاست بنیادی نظام اسلامی است، گفتند: مجموعه مغز متفکرکشور و نظام به این نتیجه رسیده است که اگر گذر از دشواری‌ها و خطرگاه‌ها و لغزشگاه‌ها به چند رکن نیاز داشته باشد، قطعاً یکی از آن‌ها پیشرفت علمی است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به استعداد‌ها و توانایی‌های بالای کشور، خاطرنشان کردند: نخبگان جوان ایرانی قادرند کشور و ملت را به قله‌های پیشرفت همه جانبه برسانند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: استعداد نخبگان ایرانی در سطحی است که هر هدف علمی و فناوری را که زیرساخت آن در کشور وجود داشته باشد، محقق خواهند کرد.
ایشان گفتند: علت آنکه «پیشرفت علمی»، گفتمان اصلی کشور قرار گرفته، این است که پیشرفت واقعی، بدون پیشرفت علمی و فناوری امکان پذیر نیست.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: البته این پیشرفت علمی نیز باید درون زا و متکی به استعدادهای درونی باشد زیرا حرکت، جهش و رشد علمی از درون، زمینه ساز وزانت، اعتبار، ارزش و ابهت کشور و ملت است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه درون زا بودن پیشرفت علمی، امکان تعامل محترمانه و برابر علمی و فناوری با کشورهای دیگر را فراهم می‌کند، گفتند: نخبگان جوان و همه مسئولان و ملت ایران بدانند که تمرکز اصلی جبهه‌ای که امروز در مقابل نظام اسلامی قرار گرفته، جلوگیری از قدرتمند شدن علمی و فناوری ایران است.

ادامه مطلب...

صراط: در یک بررسی رفتاری، 75 درصد کسانی که از پوشاک زننده استفاده می‌کنند، دچار سندروم خودنمایی هستند. مسئله این است؛ «ساپورت»! پرسش کلیدی این روزهای فعالین اجتماعی این است که این پوشش خاص چگونه سر از خیابان های تهران درآورده است. دکتر ابهری آسیب شناس شهیر اجتماعی پاسخ های جالبی در این خصوص می دهد. در این خصوص دکتر مجید ابهری با بیان اینکه تغییر پوشش افراد به علت تغییر سبک زندگی آنهاست گفت: متاسفانه بعضی از بانوان و دختران جوان، تحت تاثیر سریال ها و فیلم های ماهواره ای و بعضی دیگر فقط براساس تقلید اقدام به استفاده از پوشاک می نمایند که باعث توهین به مقام زن است. وی در ادامه افزود: نود درصد از این افراد فلسفه این نوع پوشاک را نمی دانند و فقط برای عقب نماندن از قافله به اصطلاح امروزی ها دست به حرکاتی می زند که باعث بروز ناهنجاری های رفتاری می گردد. بعضی از بانوان تصور می کنند که با اینگونه پوشاک زیباتر می شوند درحالیکه نه تنها البسه یاد شده زیبایی به همراه نمی آورد بلکه ابزاری برای تحریک دیگران می شود. ابهری همچنین با اشاره به بیماری سندروم خودنمایی در این افراد اظهار داشت: در یک بررسی رفتاری، 75 درصد از کسانی که از پوشاک زننده استفاده می کنند دچار سندروم خودنمایی هستند. این ناهنجاری یکی از علل خودنمایی به افرادی که دارای آن می باشند با جلب توجه دیگران و نگاه های آنها و احساس رضایت می نمایند درروانشناسی به این سندروم هیستوروم یونیک گفته می شود که جوزدگی و خروج از رفتارهای منطقی نیز بر همین علت استوار می باشد. این کارشناس مسائل اجتماعی کشور یادآور شد: ساپورت های که اخیرا وارد کشور شده فقط برای سالنهای رقص و باله می تواند مورد استفاده قرار می گیرد نه در خیابان ها و معابر. در این صورت است که تحریکات جنسی باعث بروز رفتارهای غیر منطقی و قانون شکنانه می گردد. ابهری در بخش پایانی اظهارات خود گفت: متاسفانه در ده سال گذشته سازمان ها و نهادهای فرهنگی دچار سیاست زدگی شده و به این گونه مسائل توجه چندانی ننموده اند. مقابله با پوشاک غیر متعارف فقط نباید به عهده نیروی انتظامی باشد بلکه باید از تولید و ورود آنها جلوگیری شود. ما دچار پرکاری فرهنگی بیرونی و کم کاری فرهنگی درونی شده ایم. فرهنگ سازی و تغییر سبک زندگی یکی از اصلی ترین ابزار پیشگیری و مقابله می باشد. ارائه پوشاک برا اساس موازین اسلامی و درچارچوب مطلوب جوانان می تواند مقابله عملی با این گونه پوشاک می کنیم. منبع: فردا

کد خبر: 134098
تاریخ انتشار: 30 شهریور 1392